sunnuntai 7. syyskuuta 2014

#18 Vetokisa 6.9.

Moi ! Meri täällä kirjottelee taas postausta +koostevideota. Nimittäin rästitunnista lauantaiaamuna! Sain jo perjantai iltana kuulla ratsuni, kun lauantain heppalistat tulivat jo pe illalla. Ja järkytyksekseni hevosena minulla oli suomenhevosruuna Onni. Kuulemani mukaan Onni on super reipas, jäykkä(kovasuinen) ja hidas reagoimaan jarrutukseen, joten pelkäsin että selkäni menee, jos joudun vetämään sitä paljon.

Onni oli edellisellä tunnilla ratsuna, joten minulla oli aikaa koota itseäni henkisesti ennen selkään nousua. Alkukäynneissä mietin että meneekö Onni ravia vai käynti, mutta kovaa se tuntui menevän! 
Käynnissä teimme pysähdyksiä ja etuosakäännöksiä. Pysähdykset menivät yllättävän hyvin Onnilla ja n. puolet etuosakäännöksistä meni todella hyvin (pienen alkusäädön jälkeen).
Raviin siirryttäessä tuntui kun Onni olisi ollut ravikisoissa, mutta hetken rauhoteltua Onni tuntui paremmalta. Teimme voltteja uran ulko- ja sisäpuolelle (piirretty kuva)

KIITOS Lili kuvista! kuvat/videot (c) Lili +Milla
asento.....


 


Ravin jälkeen rupesimme laukkaamaan ja teimme tehtävää, jossa toinen pitkäsivu käveltiin ja keskellä lyhyttäsivua nostettiin laukka, keskellä pitkää sivua tehtiin iso laukkavoiltti ja laukattiin toisen lyhyensivun keskelle, jossa siirryttiin käyntiin. Se ei ollut helppo tehtävä minulle, sillä tästä tehtävästä tuli postauksen otsikko. Eli otimme vetokisan siitä, kun yritin saada Onnin suoraa laukasta käyntiin. Joka ei onnistunut kunnolla kertaakaan, mutta pari kertaa melkein onnistui.

pinkki-käynti
sininen-laukka
 



Lopuksi menimme pääty ympyrälle laukkaamaan samaan aikaan. Se meni hyvin, koska sain hyvin Onniin tuntuman eikä vauhti ollut niiin hurja kun yksin laukatessa. Loppu käynneiksi menimme maastoon kävelemään.
 
Tunnista jäi aika hyvä fiilis, mutta kaikki lihakset olivat kipeitä pidättämisestä...! Olisi kiva mennä uudestaan Onnilla kun nyt tietää minkälainen se on ratsastaa!
 
 
 
-Meri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti