tiistai 5. elokuuta 2014

#9 Hoitajien leiri

Maanantai 21.7:
 
Herätys kello soi jo kello 7.30, mutta torkutin sitä puoli tuntia. Hups :D Ei muuta kun kamat kassiin ja pyörän selkään sekä etsimään ihanaa tallikaveriani Sannaa kaupalta. Onneksi varauduin hiukan pidemmällä aikataululla sillä tiesin, että matkaan lähdetään muutaman kommelluksen kautta. Tallin pihaan saavuttuamme kannoimme heti tavarat yläkertaan ja tietenkin heti täytyi vaihtaa yli kuukauden aikaiset kuulumiset. Olihan siitä niin pitkä aika kun oltiin nähty. Olimme hiukan aikaisessa, joten hoitsuhuoneessa meillä oli paljon aikaa jutustella tai voiko sitä edes jutusteluksi sanoa. Olin edellisiltana vannonut muille leiriläisille, että tulen menemään söpöllä ja arvatkaa tuhat kertaa minkä ratsun olin saanut. Söpön nimihän se siinä kirkkaasti komisteli. ja Sanna innokkaana halusi vaihtaa ponia kanssani. Ratsukseni vaihtui siis tummanruunikko ruuna Bruno. Vaihdoin saappaat jalkaan, kypärän päähän ja matkasin alakertaan.  Menimme harjaamaan Brunoa ulos, sillä sisällä harjaaminen olisi ollut kamala pölypilvi. Heitimme vielä varusteet niskaan ja suuntasimme kohti yläkenttää. Kiristin vyön ja hyppäsin selkään. Tunnilla pääasiassa teimme käynti sekä ravityöskentelyä sekä muutamat laukat. Bruno oli alkutunnista hidas, mutta lopputunnista oma moottorikin alkoi toimia. Lopuksi veimme ponit talliin sekä pyyhimme hiet, tarkastimme kaviot ja veimme ponit ulos. Tässä välissä menimme syömään ja lepuuttamaan jalkojamme. Tauon jälkeen aloitimme teoriatunnin, jossa aiheena oli hevosen hoitaminen ja hoito I merkkiin liittyvät asiat. teoria kesti noin 2 tuntia, jonka jälkeen pääsimme kotiin. Jäin kuitenkin tallille tunniksi, koska hoidin Pepin kyseisenä päivänä niin en viitsinyt tunnin takia lähteä kotiin.
Illalla ratsastin vielä Ava ponin, jota ei oltu liikutettu loman jälkeen.


Bruno
Ava
 
Tiistai 22.7:
 
Tänään olin laittanut herätyskellon aikaisempaan kuin eilen ja heräsin siis ihan ajallaan. Aamulla minulla ei ollut mitään kiirettä, joka oli hyvä juttu. Tänään lähdettiin hiukan aikaisemmin pyöräilemään, koska tunnit alkoivat hiukan aiemmin. Päivän ratsuna minulla oli Rölli, jolla en ollut mennyt viimeksi kuin viime kesänä. 

 
Hain ponin varusteet ja lähdin harjaamaan sitä ulos. Rölli vain nautti kuumasta kesäpäivästä ja katsoi vieressä möngertelevää Ami ponia. Viskasin varusteet niskaan ja käänsimme nokat kohti yläkenttää. Tunnilla pääasiana oli ratsastajan istunta ja avut.

Pyörittelimme käsiä molempiin suuntiin. Käänsimme varpaat kohti maata. Nostimme polvet satulasta sekä pyörittelimme hartioita. Keräsimme ohjat ja kävelimme hetken aikaa. Menimme kevyttä ravia. Ja laukkaa pääty-ympyröillä. Tykkäsin tunnista ja Rölli osoittautui todella mukavaksi. Ponit menivät vielä ulos.

Tässä välissä menimme taas syömään ja kuvaamaan hevosryhmäläisiä, jonka jälkeen meillä alkoi teoriatunti. Teoriatunnilla kävimme läpi harrasteratsastajan urapolkua sekä kilparatsastajan urapolkua. Tiistaina menin hiukan aikaisemmin talliin kun pesin Pepin niin ei jäänyt kamalasti aikaa.

Keskiviikko 23.7:

Aamulla oli aikainen herätys taas vaihteeksi. Lähdettiin Sannan kanssa taas pyöräilemään kahdeksan maissa. Olin aivan rättiväsynyt kahdesta päivästä, miten jaksan herätä joka aamu näin aikaisin. Tehtiin taas samat jutut kuin aikaisemmin eli vaihdettiin kamat ja ponit kuntoon. Mars yläkenttä kutsuu. Tänään ratsunani oli Balle, jolla olin aikaisemmin mennyt koulu- ja estekisat. Poni ei ollut minulle siis täysin vieras.
 
Tunnilla työskentelimme kolmikaarisella kiemurauralla sekä suoralla uralla vastalaukkojen ja myötälaukkojen parissa. Balle oli hiukan erillainen kuin Rölli, mutta mukava poni silti. Lopuksi vielä menimme kevyessä ravissa kolmikaarisella, jotta ponit rentoutuisi.
Heitettiin heposet sisään ja pyyhittiin hiet. Ponit pääsivät vielä hetkeksi tarhaan.
 
 Menimme ylös syömään ja oleskelemaan hetkeksi, jonka jälkeen varauduimme seuraavaan ratsastustuntiimme (Ratsastimme siis kaksi tuntia.)
Iltapäiväksi sain ratsukseni Röllin, jolla olin mennyt edellispäivänä.
Menimme ilmansatulaa pääty-ympyröillä ja teimme väistöjä.
Illaksi jäin taas tallille :D

Torstai 24.7:
(Torstaina kirjoitin Poni-haan omaan blogiin postauksen leiripäivästä Sen pääset lukemaan tästä.)
Aamut ovat menneet samoilla tavoilla kun muina päivinä. Paitsi tänään nukuin pommiin ja myöhästyin 10 minuuttia lähdöstä. Onneksi ei sen enempään. Ensimmäisellä tunnilla ratsunani oli Ava. Ava oli käynnissä ja ravissa eteenpäin pyrkivä, mutta laukassa sitä piti hoputtaa. Tunnilla teimme väistöjä ja laukassa pääty-ympyröitä.




 Väistöt sujuivat hyvin kun vain itse uskalsin pyytää hiukan enemmän. Tunnin jälkeen veimme ponit talliin ja teimme taas kaikki perusjutut kuin yleensäkkin. Tässä välissä saimme tietää huomisten leirikisojen radan. Ratanamme oli hevoshullu taitokisa. Ei muutakun harjoittelemaan rataa.
Toisella tunnilla ponina oli kimo herra Ami, jolla olin viimeksi mennyt vuosi sitten. Meillä oli puomi/kavaletti tunti. En löytänyt hanskojani mistään, joten Annina reippaana tyttönä talutti sen yläkentälle. Tämän tunnin ratsastin siis ilman hanskoja. Aloitimme pitkällä sivulla olevilla puomeilla. Tulimme ne käynnissä. Toisella pitkällä sivulla oli voltti, jossa oli kavaletti (keskihalkaisijalla). Teimme tätä tehtävää myös ravissa. Sen jälkeen siirsimme käyntiin ja menimme osastoon. Teimme perjaatteessa samaa tehtävää, mutta keskihalkaisijalla oleva kavaletti tuli puomien väliin eli käänsimmä voltille puomien välistä. Ja jatkoimme puomeille. Volteilla Ami ei meinannut millään kääntyä. Jos en kääntänyt ulkoavuilla ei olisi päästy lähellekkään volttia.

 
Muuten poni oli mukava, vaikka hiukan energinen ja melkeinpä vei minua. Lopuksi kävelimme pitkin ohjin. Jäin tallille yllätys yllätys hoitamaan. Ilalla irtohypytimme onnia ja ametistia. Tässä muutama kuva siitä.
 

 

Perjantai 25.7:
Aamulla herätys oli aikainen. Pieni paniikki oli päällä kun piti yrittää muistaa rata. Tallissa kertailinkin moneen kertaan rataa ja pikkuhiljaa se alkoi muistua. Onneksi minulla oli hyvin aikaa verkata ja katsoa muiden ratoja, koska lähdin vasta toiseksi viimeisenä. Verkassa rölli tuntui suorastaan ilotulitusraketilta. Siinä vaiheessa arvasin, että tästä ei tule mitään. Tein kuitenkin pysähdyksiä, peruutuksia ja siirtymisiä. Poni kuunteli jo paljon paremmin. Otin vähän laukkaa ja harjoitusravia sekä keventelin paljon. Muiden ratoja katsellessani unohdin radan. Kamalan paineen alla yritin muistaa miten se meni. Onneksi se palautui mieleeni juuri ennen omaa suoritustani. Aitojen sisällä ajattelin vain istu, muista rata... Rata meni ihan hyvin. Ravailin ja kävelin oman suoritukseni jälkeen. Sofia otti röllin hetkeksi, jotta kerkeisin äkkiä haukata jotain ennen seuraavaa tuntia. Seuraava tunti oli vintiö tunti. Sain mennä Pepillä <3  Ei me muuta tehtykkään kuin riehuttiin. Leikittiin seuraa johtajaa sekä alettiin "koulu"viestiä. Kerrakseen hauska tunti. Näin oli hyvä lopettaa leiri. Tunnin jälkeen pyyhin pepiltä vielä hiet ja vein sen pihalle. Yläkerrassa oli sen jälkeen leirikilpailujen palkintojenjako. Olin nähnyt monia hyviä ratoja, joten luulin olevani aika häntäpäässä. Toisin kävi. Olin kärkipäässä kauhistuin melkeinpä kuullessani nimeni. Tähän oli hyvä lopettaa leiri. Odotan innolla ensivuoden leiriä ja toivon että siitä tulisi vielä parempi tai ainakin yhtä hyvä kuin tänä vuonna :) !

- Jonna

2 kommenttia: