lauantai 16. elokuuta 2014

#12 Tiistain ratsastelut

Moikka taas. Tulin nyt kirjoittelemaan teille tiistain ratsasteluista. Tiistaina pääsin ratsastamaan hiukan enemmän kuin yleensä. Menin Flooralla ennen omaa tuntiani. En ollut ikinä aikaisemmin mennyt Flooralla, joten hakemista oli.

Floora kuvat (C) Nora

Floora tuntui käynnissä todella kivalta, vaikka oli hiukan erilainen kuin poni. Sopivan kokoiselta se minulle tuntui. Käynnissä tein ympyröitä sekä "isohkoja" voltteja sekä menin ihan vain suoraan. En mitään ihmeellistä tehnyt.


 
Ravissa tein ympyröitä kevyessä ravissa. Harjoitusravi tuntui oudolta, mutta laukka oli ihanaa. Tunnista ei sen enempää mitään ihmeellistä kerrottavaa ole. En itse osannut yhtään ratsastaa hevosella.
 
 
Sitten itse omaan tuntiini. Sain ratsukseni Röllin, jolla menin kesällä jonkin verran. Flooran jälkeen tuntui niin helpolta mennä harjoitusravia, mutta laukka tuntui ihan siltä kun olisi ollut shetlanninponin kyydissä.
 



 Aloitimme tunnin ihan vaan pitkin ohjin kävelemisellä. Laulettiin Anninan kanssa TAAS. Katsottiin vyöt ja otettiin ohjat. Käynnissä rölli lähti kipittämän. Puolipidätteiden jälkeen käynti parani. Ajattelin myös mielessäni 1,2,3,4.
 
 
Siirsimme ponit aika nopeasti raviin. Ravissa sama juttu jouduin tekemään aika paljon pidätteitä tai muuten ravi oli kipitystä. Röllin bravuuri on se, että se kipittää ratsastajan alta. Varsinkin kun ratsastuskoululla ponit menevät helppoja tunteja niin välillä osa poneista on hiukan vilpereitä :D
 



 
Jakauduimme kahdille eri pääty-ympöröille ja otimme ympyröillä laukkaa. Laukoissa itseni piti vain uskaltaa käyttää sitä sisäpohjetta, jotta reitti oli hyvä. Yritin myös pitää hartiat alhaalla ja kaulan suorana.
 
 
Annettiin sitten poneille hetkeksi pitkät ohjat.
Hetken kävelyiden jälkeen aloimme tekemään tötteröiden väliin pysähdyksiä. Rölli ravasi tässä vaiheessa jo paljon paremmin kuin alkutunnista välillä piti muistutella, että hei vähän energiaa tähänkin touhuun.
 





Teimme myös laukannostoja, jotka sujuivat hyvin kun vain muistin nostaa sisäpohkeella laukan. Lopuksi teimme kokorata leikkaa linjalla "keskiraveja". Ne sujuivat ihan hyvin. Jatkoimme ravityöskentelyllä ja siirsimme käyntiin sekä annoimme pitkät ohjat.







 
Röllistä jäi kaikin puolin kiva fiilis. Itseni pitää olla vain tarkempi istunnasta ja avuista.
 
- Jonna
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti