sunnuntai 31. elokuuta 2014

#16 Kisoihin(ko)?

Moikkelis moi! Viikot vaan menee niin nopeasti, että huhhuh. Koulua on käyty jo kolme viikkoa. Sanoin ennen koulun alkua, että nyt kun ysiluokka lähtee käyntiin panostan kouluun täysillä. Kaksi ensimmäistä viikkoa meni hyvin, tein läksyt sekä luin jopa kappaleet joita tunnilla kävimme. Tällä viikolla en ihan sellaiseen jaksanut paitsi perjantaina, kun olin kotona kipeänä. Tänään ajattelin kumminkin tulla kirjoittamaan tiistain tunnista, kun aikaakin on.

Hevostammat heinäkuu 2014
 
Tiistaina siis menin Röllillä. R ei ollut aikaisemmalla tunnilla, mutta R:n hoitaja laittoi ponin kuntoon. Maneesissa hyppäsin selkään ja säädin jalustimet sekä kiristin satulavyön. Alkukäynneissä R tuntui hitaalta, joten huomautin sitä raipalla. Hetken päästä otimme ohjat ja teimme käynnissä tempon vaihteluita. 
Saatte nyt vain yhden kuvan kuvien laadun vuoksi :(
 
Tein lyhyillä sivuilla niin lyhyttä käyntiä kun vain pystyin ja pitkillä sivuilla annoin vaan ponin kävellä pitkää käyntiä. Käynnissä R parani paljon, askel ei ollut enään niin lyhyttä ja tikittävää. Siirsimme ponit raviin ja menimme kevyttä ravia isolla ympyrällä.
 Tultiin myös muutaman kerran ympyräleikkaa ja vaihdettiin suuntaa. R oli ravissa todella kiva. Mentiin samalla ympyrällä myös laukkaa. Laukka ei sujunut niin hyvin. R vain juoksi alta eikä jarrut toimineet ollenkaan. Se oli järkyttävää.
 Laukkojen jälkeen muodostimme puoli ympyrän ja puhuimme hiukan takaosakäännöksestä. Aloitimme takaosakäännöksien harjoittelun neliön muotoisella uralla. Itse ratsastin ehkä liikaa eteen. Takaosa käännöksien jälkeen menimme vielä ravia ja laukkaa. 
Ravissa R tuntui ihan kivalta, mutta laukoissa taas poni meni kuin raketti. Ongelmani laukoissa oli se, että jäin vetämään, mutta unohdin aina aika-ajoin hellittää. Laukkojen jälkeen ravailimme vielä hetken. Tein muutamia voltteja 
ja poni oli ihan kivan tuntuinen. Nyt on viikon päästä pitää katsoa saanko röllin vai joudunko tyytymään johonkin toiseen poniin. Kisoissa on tällä kertaa merkkisuoritus mahdollisuus, joten tunkua voi olla.


-Jonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti